Hogyan válasszunk órát nyugdíjasok számára

Tanácsokat adunk a megfelelő óra kiválasztásához nyugdíjasok számára
Facebook
LinkedIn

Az a generáció, amely még mindig a csuklójára néz, és nem az okostelefonja képernyőjére, amikor megkérdezi, hogy „mennyi az idő?”, a jelenlegi modern kor nagy boldogsága. Míg a legtöbb fiatal számára az óra inkább stílusos kiegészítő, mint praktikus segédeszköz, sok nyugdíjas el sem tudja képzelni a napját a pontos idő nélkül a csuklóján. A probléma akkor jelentkezik, ha egy kedvenc régi modell elhasználódik, és itt az ideje új óra után nézni. Milyen paramétereknek kell megfelelnie egy nyugdíjas karórának? Mire kell figyelni vásárláskor, és mely modern funkciókhoz értenek a legjobban a nyugdíjasok?

A cikk tartalma

A legfontosabb paraméter: a nyugdíjas órájának könnyen olvashatónak kell lennie

A látásélesség az életkorral természetesen csökken. A legtöbb idős ember távollátásban szenved, és problémás lehet számára az idő leolvasása a zavaros számlapról. Az óra mely tulajdonságai biztosítják a jó olvashatóságot még a gyengén látók számára is?

A nyugdíjasok számára készült karórának feltűnőbb számlappal kell rendelkeznie

Nagyobb tok és számlap

Ha nyugdíjasok számára választunk karórát, mindenképpen a jellegzetes tokkal rendelkező modellekre koncentráljunk. Férfi karórák esetében minimum 40 mm-es átmérőt javasolunk. A női modellek több finomságot és vékonyabb tokot igényelnek, ideális esetben 33-35 mm-es méretben. A nagyobb indexek is természetesen a masszívabb tokhoz kapcsolódnak.

Jól átlátható számlap

Ebben az esetben a régi mondás érvényes: a kevesebb több. A modern órák bonyolult, néha túlméretezett számlappal is büszkélkedhetnek sok mutatóval, ablakokkal, segéd számlappal és forgó keretekkel. A hagyományos karóra nyugdíjasok számára egyszerű analóg számlappal és dátum ablakkal is megelégszik. Az arab számok biztosítják a legkönnyebb olvashatóságot.

Kontrasztos színek

Az arany a feketén elegánsan hat, de az olvashatósága alacsony. És mivel az idősek nem az eleganciát, hanem a praktikus funkcionalitást keresik, azt javasoljuk, válasszon kontrasztos színű számlapokat a széles termékkínálatból. Az ideális megoldás a fekete számok fehér alapon vagy az élénk ezüst indexek fekete vagy sötétkék alapon. Kerülje az extravagáns színkombinációkat.

Lumineszcencia és háttérvilágítás

A lumineszcens réteggel ellátott mutatók és indexek jobb olvashatóságot biztosítanak, különösen rossz látási viszonyok között. Sok idősnek segít a háttérvilágítás, hogy normál nappali fényben is leolvassa az időt. Azonban mivel ez növeli az akkumulátor fogyasztást, azt javasoljuk, hogy alaposan fontolja meg ennek szükségességét.

Vízálló tok

Azt gondolhatnánk, hogy a nyugdíjasok már nem merülnek, és sokan nem is járnak úszni. Ennek ellenére a vízállóság rendkívül fontos az nagyszülők karórájának kiválasztásakor. Főleg, ha hajlamosak enyhén szórakozottak lenni, vagy a memóriájuk már nem szolgál száz százalékosan, ami nem szégyen. Gyakran előfordul, hogy idős emberek órával mennek be a zuhanyzóba, fürdőbe. Ebben az esetben 100 m-es vízállóság elegendő számukra, és az óra megbízhatóan megőrzi funkcionalitását.

Ellenálló és hipoallergén szíj

Bár egyes idősek a klasszikus bőrszíjat részesítik előnyben, a fém szíj ideális megoldásnak tűnik az idősebbek óráihoz. Sebészeti acélt vagy titánt ajánlunk, amelyek hipoallergének és rendkívül tartósak.

Egyszerű vezérlés

Amellett, hogy az idősek többsége nem barátkozik meg a bonyolult technológiákkal, nem szabad elfelejteni, hogy ujjaik már nem olyan finomak és ügyesek, mint fiatal korukban. Egy egyszerű, masszívabb korona tehát helyén való.

Egy okosóra nagyszerű mindennapi társ lehet egy nyugdíjas számára

Okosóra nyugdíjasok számára

Nem minden szenior töri a pálcát az intelligens technológiák felett. Sokan érdeklődve követik a technológiai fejlődést, az intelligens funkciók pedig meglepik és megörvendeztetik őket. Ennek ellenére óvatosnak kell lennie, amikor egy nyugdíjas számára választ okosórát. Keressen egyszerűbb kezelőfelületet, hosszú akkumulátor-üzemidőt és olyan funkciókat, amelyek praktikusak az idősek számára. Ide tartozik:

  • lokalizáció,
  • SOS gomb,
  • egészségügyi megfigyelés,
  • fizikai aktivitás monitorozása.

Egyszerű, praktikus tanács a végére: Válasszon egy olyan karórát a nyugdíjas számára, amelyet minden szenior örömmel és gond nélkül visel majd. Számos idősebb ember jól megbirkózik a modern funkciókkal vagy a divatos dizájnokkal, mások az időtlen klasszikusokat részesítik előnyben. Ha nem felel meg a preferenciáinak, még a legjobb óra is az éjjeliszekrény fiókjába végzi.

LEGÚJABB CIKKEK