A Kezdések sorozat: Tippek az első svájci óra megvásárlásához

Tipp az első svájci órához
Facebook
LinkedIn

A svájci óráknak megvan a varázslatos vonzerejük, ami arra készteti az igényes vásárlókat, hogy több százezer forintot költsenek valamire, amit sokszor olcsóbban vásárolnának meg a japán piacon. Csak a világszerte elismert „Swiss made“ szabványért kell külön fizetni? Mitől olyan különlegesek ezek az óraikonok? Megéri beléjük fektetni? Ha igen, hogyan választja ki első svájci óráját a változatos és árszintes kínálatból? A következő sorokban ezekre a kérdésekre adunk választ, és adunk néhány tippet a kollekciója első svájci órájának kiválasztásához.

A cikk tartalma

A svájci órák kivételessége

A mai órák általában nagyon pontosak. Valóban nem szükséges több százezer forintot befektetni egy órába, hogy megmutassa az időt. Ahhoz egy japán karóra is megbízhatóan szolgál majd, mely csak pár ezer forint. De ugye nem azért vásárol valaki svájci órát, hogy tudja, hány óra van.

Állandó érték

A svájci órákat világszerte a legjobb minőségűnek tartják. Ha egy óra „Swiss made“ felirattal van ellátva, minőségi bélyeget kölcsönöz az neki, amely automatikusan növeli az értékét. A svájci gyártású órák ezért nagyon stabilan és hosszú ideig tartják az árukat.

Az óragyártás művészete

Az egyik ok, miért olyan népszerűek a svájci órák, a gazdag történelmük. Minden Svájcban készült modell több éves mesterségbeli ügyesség, több évszázados tudás és gazdag tapasztalat megtestesülése, amely sikerekre, kudarcokra és kitartásra épül.

Kiállják az idő próbáját

A svájci órák nem egy divatszezonra vagy két évre készültek. A gyártóknak mind az anyagok minősége, mind a feldolgozás nagyon fontos. Ennek köszönhetően ezek az órák több generációt is túlélhetnek. Ha valami értékeset szeretne hagyni leszármazottaira, az nyugodtan lehet akár egy svájci óra is.

Reprezentatív megjelenés

A svájci óra egy olyan kiegészítő, amely a legjobb fényben mutatja be Önt. Időtlenek és egyben innovatívak, fényűzőnek tűnnek, ugyanakkor nagyon komolyak és részletesen kidolgozottak. Egyszerűen fogalmazva jól néznek ki.

Hogyan válasszuk ki az első svájci órát?

Ha határozottan úgy döntött, hogy „Swiss made“ bélyegével ellátott órát a csuklójára helyezi, számos kritériumot érdemes alaposan átgondolni vásárlás előtt. 

Megfizethetőség

A svájci órák esetében nemcsak a kiváló minőségű anyagokért és a precíz megmunkálásért kell fizetni, hanem a gazdag örökségért és az erős márkanévért is. Ezért a piacon lévő árcédulák a pár százezer forinttól a lélegzetelállító összegekig terjednek. Az első svájci óránk vásárlásakor bölcs dolog biztos lábakon állni, és alaposan megfontolni a befektetést. Választékunkban ezért a minőségi órákra koncentráltunk, amelyek ára több pár százezer forintos nagyságrendű. 

Az óra mérete

Még a legjobban kinéző óra is elveszíti varázsát, ha nem a megfelelő csuklóra kerül fel. Ezért a választás során alaposan fontolja meg a tok méretét és az óra általános felépítését. A robusztusabb csuklóhoz jellegzetesebb óra szükséges. Épp ellenkezőleg, a finomabb férfi kézen egy diszkrétebb, keskenyebb profilú darabbal nyűgözi le környezetét.

Sokoldalúság

A mindennapi viselethez válasszon egy időtlen klasszikus órát. Ha csak farmert és tornacipőt hord, akkor sportórákba is beruházhat. Ügyeljen azonban arra, hogy ezeket nem fogja viselni az öltöny kabátjával. Épp ellenkezőleg, ha az ingek és az öltönyök a mindennapi ruhái, válasszon egy elegáns modellt.

Tippjeink az első svájci órához

Kedvező árú svájci órákat kínálunk a világ legnépszerűbb márkái közül.

Bulova 96B332 – Joseph Bulova limitált kiadás

A szokatlan téglalap alakú tokkal ellátott svájci automata óra egy 2019-es limitált kiadás része, amelyet a gyártó az alapítójáról nevezett el. Az óra Sellita SW200 szerkezettel van felszerelve, amely a tok hátulján keresztül is látható. Ez egy elegáns Art Deco modell, amely a márka 1920-as és 1930-as évek öröksége előtt tiszteleg.

Certina DS Super PH500M

Svájci gyártmányú búváróra, mely kialakítását tekintve a gyártó 60-as évekbeli vintage modelljének hű mása. Az ETA műhelyből származó automata szerkezettel van felszerelve, 80 órás teljesítmény-tartalékkal és 500 m-es vízállósággal. Az eredeti változathoz képest zafírüveggel és fényelemekkel is gazdagodott.

Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80

Egy újabb svájci búváróra, ezúttal a Tissot műhelyéből. A 46 mm átmérőjű acéltok 600 m-es vízállóságot és gyönyörű hullámmotívummal vésett számlapot kínál zafírkristály üveggel védve. Az óra az ETA 2824 szabványon alapuló Swatch Group Powermatic 80 automata szerkezettel van felszerelve, 80 órás megnövelt teljesítmény-tartalékkal.

Alpina Startimer Pilot Automatic

Svájci pilóta óra a Sellita meghajtáson alapuló, 38 órás teljesítmény-tartalékkal rendelkező automata in-house szerkezettel, jellegzetes arab szám-indexekkel ellátott számlappal és zafírkristály üveggel. A klasszikus dizájnt a kortárs pilótaórákra jellemző jellegzetes korona uralja.

Tissot Le Locle Powermatic 80

A gyönyörűen elegáns svájci órát arról a városról nevezték el, ahol a Tissot márkát alapították. A polírozott felületű kerek tokot római indexű számlappal acél karkötő egészíti ki. Az óra az ETA 2824 szabványon alapuló Powermatic 80 Swatch Group automata szerkezettel működik, 80 órás megnövelt teljesítmény-tartalékkal.

LEGÚJABB CIKKEK