Certina karóra: Svájci minőség, viszonylag jó elérhetőséggel

A Certina órák a legjobb svájci óramárkák közé tartoznak
Facebook
LinkedIn

Certina karóra a svájci minőség és a sportos dizájn kombinációjával tűnik ki. Tartós, megbízható és innovatív. A Certina márka több mint 130 éve elkötelezett az óragyártás művészete iránt. Nagy hangsúlyt fektet a szigorú minőségi kritériumok betartására, miközben megőrzi a meglehetősen jó felhasználói hozzáférést.

A cikk tartalma

A Certina márka történetéből

A világszerte népszerű márka 1888-ban kezdte megírni történetét, amikor a Kurth testvérek egy kis óraműhelyt nyitottak a svájci Grenchen városában. 18 évbe telt, mire az első karóra piacra került, akkor még Grana márkanév alatt.

A Certina egyenlő a bizonyosság

Az 1930-as években a cég pusztán gyakorlati okokból gyakrabban kezdte használni a Certina márkát óráihoz: minden nyelven könnyen kiejthető, és a latin „certus”-ból származik, ami bizonyosságot jelent. A Kurthok 1939-ben hivatalosan bejegyezték a márkát, majd egy évtizeddel később minden órájukat kizárólag a Certina logó alá hozták.

Robusztus és tartós, mint egy teknős páncélja

Az 1960-as években a Certina márka logóként egy teknőspáncél ábrázolást használt. A robusztusság, a tartósság és a hosszú élettartam szimbóluma – amik a Certina órákra jellemző tulajdonságok. Továbbra is szinte minden modellen és a gyártó hivatalos logóján megtalálható.

Certina karóra a DS Podium kiadásból

A DS koncepció születése

A Certina fejlődésének másik mérföldköve 1959 volt, amikor a márka kiadta első óráját a DS (Double Security) koncepcióval. A kettős védelem azt jelenti, hogy a Certina karóra még jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak, beleértve a vizet is. A Certina DS-t legalább 200 m-es vízállóság jellemzi. A márka ezzel új szabványokat állított fel óráinak minden következő generációja számára.

A Certina mint a Swatch Group része

Az 1968-as év teljesen új fejezetet kezdett írni a Certina órák történetében. A márka csatlakozott az újonnan alakult SMH Grouphoz, amelyet 1999-ben Swatch Group névre kereszteltek. A Certina karóra  a cég középső árkategóriájába tartozik, hasonlóan a Tissot-, a Mido-hoz vagy a Calvin Klein-hez.

Az új Certina

Fennállásának 125. évfordulója alkalmából, 2013-ban a Certina bemutatta új identitását az óragyártó világnak. Tartalmazta az új Powermatic 80 automata szerkezetet  is a hihetetlen 80 órás teljesítmény tartalékkal vagy a Precidrive kvarc szerkezetet, amelynek pontossága 10-szer haladja meg a jelenlegi szabványt.

Certina karórák, amelyek történelmet írtak

A pontosság és a tartósság áll a Certina márka népszerűsége mögött az extrém sportok világában. A Certina férfi karórákat viselő élsportolókon kívül a svájci márka műhelyéből származó modellek számos fontos esemény részesei is lettek. Ezek közül említsünk meg  legalább néhányat:

  • A Certina DS karóra egy nemzetközi expedíciót kísért a Himalájában található 8167 méteres Dhaulagiri-hegy első sikeres megmászása során, valamint az Egyesült Államok haditengerészetét a Sealab II projektben végzett víz alatti kutatása során.
  • A Certina Super PH 500M óra egy búvár kísérlet része lett, amelyben négy tudós két hónapig élt víz alatti élő tartályokban a NASA felügyelete alatt.
  • A Certina Biostar óra volt az első óra a világon, amely megjelenítette viselőjének napi bioritmusát.
  • A Certina DS Diamaster karórát a híres amerikai bokszoló, Muhammad Ali viselte csuklóján. Rendkívül robusztus és rendkívül ellenálló, karcálló modell volt.

A 21. századi Certina  karóra

A Certina márka nem torpant le híres történetében, és az új évezredben számos újdonságot hozott a piacra, amelyek vonzóak voltak a vásárlók számára.

 DS-3 1 000M Certina karóra

A Certina DS-3 1000M órával a márka megerősítette a búvár kronométerek terén szerzett jártasságát. Az automata órák hihetetlen 1000 méterig vízállóak.

DS Podium Certina karóra

A rendkívül sikeres és népszerű Certina DS Podium modell eredetileg a márka motorsport világában elért sikerének ünnepe volt. A jól sikerült sportos dizájn és a nagy pontosságnak köszönhetően az óra a Certina műhely egyik legnépszerűbb modelljévé vált.

A márka követte ezt a sikert, és 2014-ben piacra dobta a DS Podium Chronograph-ot. Az ultrakönnyű és robusztus alumíniumból készült óra a stílusos dizájn és a magas műszaki minőség kombinációjával ejtette rabul a világot.

DS PH200M Certina karóra

A Certina DS PH200M óra egy búváróra újjáélesztése 1967-ből. A márka az eredeti modell időtlen dizájnját a legújabb generációs erőteljes automata szerkezettel ötvözte, és felkeltette ezzel az óravilág figyelmét.

LEGÚJABB CIKKEK