Casio Mudmaster karórák: modellek, amelyek a strapabírósággal bűvölnek el

Ismerje meg – a Casio Mudmaster csúcs karórát
Facebook
LinkedIn

A vadászok, horgászok, szabadtéri és off-road kedvelők első választása. Ha csak hátizsákkal a hátán és késsel az oldalán indul a hegyekbe, a Casio Mudmaster pontosan az az óra, amely után nyúlni kell. Más néven a „sarat-kedvelő” kollekció vagy az órák, amelyeket arra terveztek, hogy piszkosak legyenek. Kecsesen ellenállnak a pornak, víznek, sárnak, kemény ütéseknek és folyamatos rezgéseknek. Bemutatjuk azokat az órákat, amelyek strapabírásukkal lenyűgözik a világot.

A cikk tartalma

Honnan jött a Casio Mudmaster karóra?

A Mudmaster a japán Casio gyártó világszerte elismert G-Shock kollekciójának prémium Master of G sorozatának része.

A G-Shock kollekció története

1981-ben Kikuo mérnök véletlenül eltörte az apjától kapott zsebórát. Megdöbbenve ettől a veszteségtől, megfogadta, hogy egy rendkívül tartós „tripla 10”-es órát készít 10 éves akkumulátor-élettartammal, 10 bar vízállósággal és 10 méteres esésállósággal. Állítólag közel 200 prototípussal állt elő, mielőtt eljutott a G-Shock kollekció első modelljéhez.

Jelenleg több száz G-Shock karóra van a piacon, a stílusos modellektől a rendkívül tartós használati órákig, amelyeket a katonaság, a mentőszolgálat és a rendőrség is kedvel. Ezek a csúcsmodellek 1993 óta a Master of G sorozat néven ismertek.

A Master of G család

A Casio Mudmaster karóra a Master of G sorozat három „mesterének” egyike:

 • Mudmaster – földi munkákhoz és műveletekhez
 • Gravitymaster – pilótáknak és a repülési ipar rajongóinak 
 • Gulfmaster – a haditengerészet és a hajózás szerelmesei számára
A Mudmaster kiadású Casio karórák elsősorban a strapabíróságról ismertek

Milyen a Casio Mudmaster karóra?

A Mudmaster órákat első pillantásra felismerheti. Kívülről úgy néznek ki, mint egy páncélozott kronométer, feltűnő gombokkal, nagy tokkal és erős texturált szíjjal. Dominánsak, masszívak és a valaha készült legférfiasabb G-Shockok közé tartoznak. Méretük ellenére meglepően könnyűek, ami még a kisebb csuklón is maximális viselési kényelmet garantál.

A hibrid számlapok az analóg és a digitális kijelző kombinációját hozzák. A mutatók az időt mutatják, és iránytűként is szolgálnak. Digitálisan megjelenítik a hét napját, a dátumot, az időzítőt, a stoppert, az ébresztőórát és egyéb funkciókat az adott modell felszereltségétől függően. Az óra mutatói önbeállóak, erős ütés esetén automatikusan beállítják magukat.

Sárral és porral szembeni ellenállás

A Mudmaster név az óra rendkívüli felépítését jelzi, biztosítva annak sár- és porállóságát. Minden strapabíró Mudmaster óra kettős tömítéssel rendelkezik a rozsdamentes acél hengerek belsejében. Ezenkívül a gombok tökéletes védelmet nyújtanak. Nem kerül víz, sár, szennyeződés vagy porszemcsék az órába.

Az olcsóbb modellek dupla csatos gyanta szíjjal rendelkeznek, amely vastagabb és tartósabb, mint a többi G-Shock-nál. A prémium Casio Mudmaster modellek karbon erősítésű szíjjal rendelkeznek, amely gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Az óra belső berendezését a tokban az úgynevezett Alpha Gel, a Casio műhely szabadalmaztatott lengéscsillapító anyaga veszi körül.

Casio Mudmaster ütésálló óra

A Casio Mudmaster alapvető funkciói

A Mudmaster termékcsalád alapvető komplikációi a következők:

 • ébresztőóra
 • időzítő
 • stopperóra
 • világidő
 • kettős idő kijelzés
 • automatikus naptár
 • óránkénti időjelzés
 • háttérvilágítás

Az elérhető Casio Mudmaster GG 1000 karóra

A Mudmaster sorozat egyik rendkívül népszerű modellje egy a piacon 2017-ben debütált GG 1000 kódnéven futó óra. Elődjének, a Mudmaster GWG 1000-nek egy könnyebb változata, amely csúcsminőségű funkciókkal teli, és a piacon egy évvel korábban jelent meg.

A Casio Mudmaster GG 1000 óra kiváló megfizethetőségének köszönhetően megnyerte a rajongókat, miközben megtartja az ellenállás összes paraméterét. Iránytűvel és hőmérővel van felszerelve. Prémium elődjéhez képest megfosztották a napenergiától, a rádióvezérléstől és a barométertől, de a fél árától is. Ha egy rendkívül kedvező árú Casio Mudmastert keres, válassza ezt a modellt.

LEGÚJABB CIKKEK