A legstrapabíróbb óra:  TOP választás a szabadtéri élményekhez

Ezek a legstrapabíróbb órák
Facebook
LinkedIn

Amikor Ed Hillary és Tenzing Norgay felmászott az Everest tetejére 1953-ban, Rolexet viseltek. Amikor Neil Armstrong és Buzz Aldrin 1969-ben leszálltak a Holdra, Omegát viseltek a csuklójukon. A megbízható és strapabíró órák mindig is a kalandhoz és a felfedezéshez társultak. A hegyi szolgálat jó tanácsa is így szól: Ha a hegyekbe mész, legalább az expedíció egyik tagjánál legyen karóra. Mielőtt tehát felindulna egy kalandra, tekintse meg áttekintésünkben a legstrapabíróbb órákat.

A cikk tartalma

A legstrapabíróbb órák történelméből

A legstrapabíróbb órák története 1981-ben kezdődött, amikor a Casio mérnöke, Kukuo Ibe véletlenül eltörte édesapjától örökölt óráját. Ezután úgy döntött, hogy elkészíti a legstrapabíróbb órát – egy olyan modellt, amelyet az építőmunkások aggodalom nélkül viselhetnek a munkahelyükön. Prototípusának „háromszoros 10” tartóssággal kellett rendelkeznie – 10 év akkumulátor-élettartam, 10 méter vízállóság és 10 méteres ütésállóság.

Több tíz-száz modellt teszteltek a Casio műhelyében, mielőtt a Casio G-Shock DW-5000C 1993-ban napvilágot látott. Azóta több mint 100 millió G-Shock órát adtak el világszerte különféle változatokban. A reklámokban egész jégkorongcsapatok csuklóján lehet látni a legstrapabíróbb karórákat meccs közben, vagy egy tank kerekei alatt.

A legstrapabíróbb óra jellemzői

Az anyag- és technológiai fejlesztések lélegzetelállító magasságokba emelik az órák tartósságának szintjét. Összefoglaltuk az alapvető paramétereket, amelyeknek a durable attribútummal rendelkező karóráknak meg kell felelniük:

  • anyaga legalább rozsdamentes acél (316L) vagy titán
  • zafír üveg
  • vízállóság legalább 100 m-es szinten
  • kiváló minőségű kvarc szerkezet (a mechanikai szerkezetek nem állnak ellen az ütéseknek és a vibrációnak)
  • minőségi karkötő vagy szíj
  • lumineszcencia

Strapabíró óra tippjeink

A következő órákat úgy építették, hogy túléljék a padlóra esést, a kedvezőtlen időjárási viszonyokat, az esőt, a sarat, az ütéseket, a fúrást, a köszörülést és a turbulens kanyonokban való raftingolást.

G-Shock Mudmaster GWG-2000

A G-Shock Mudmaster egy tartós kültéri óra prototípusa. Ez a modell alkalmas több sportos használatra, hegyi túrákra és kerékpározásra. A kvarc napelemekkel hajtott zászlóshajó modell 6 hónapig megbízhatóan ketyeg még teljes sötétségben is. Nem olyan multifunkcionális mint az okosóra, de számos hasznos funkcióval van felszerelve, mint például iránytű, magasságmérő, hőmérő vagy barométer. A szénszálas kemény tok 200 m-es szinten garantálja az ütés- és vízállóságot. Az óra zafír kristállyal és gyanta szíjjal van felszerelve.

Luminox Bear Grylls

Feltűnő megjelenés, robusztus felépítés és nagy ellenállás. A Luminox Bear Grylls óra alkalmas hegyi tevékenységekhez, kempingezéshez és túrázáshoz. A szénszállal megerősített tok 300 m-ig vízálló. Az órát kronográffal, iránytűvel ellátott forgó előlappal és kifinomult lumineszcenciával szerelték fel, tökéletes láthatóságot garantálva teljes sötétségben is. A kiváló minőségű svájci kvarc szerkezet, a zafírkristály és a tömör gumi szíj magától értetődő.

Victorinox INOX

A svájci késeket gyártó órája túlélte egy 64 tonnás tank áthaladását, -57 ˚C-ra fagyott és +71 ˚C-ra melegedett. A Victorinox INOX alkalmas kempingezésre és túrázásra. Extra erős rozsdamentes acél tokkal, erős fonott paracord szíjjal, zafír kristállyal, ütésálló svájci kvarc szerkezettel és 200 méteres vízállósággal rendelkezik.

Breitling Endurance Pro Breitling

A legstrapabíróbb karóra a luxus fenhangjával. Bár a luxusórákat tulajdonosaik nem arra használják, hogy extrém körülményeknek tegyék ki őket, a Breitling Edurance Pro Breitling-el ettől sem kel tartani. Az ultrakönnyű modell lumineszcenciával, stopperórával és dátumkijelzővel van felszerelve. A masszív tok a gyártó saját anyagából készült, ami garancia a korrózióval, karcolásokkal és a mágnesességgel szembeni ellenállásra. Az órát sportos gumiszíj tartja, a pontosságát pedig egy kiváló minőségű házon belüli kvarc szerkezet garantálja. A vízállóság 100 m.

LEGÚJABB CIKKEK