Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy megbízható utazó órának?

Áttekintést adunk azokról a funkciókról, amelyekkel egy utazók számára készült karórának rendelkeznie kell
Facebook
LinkedIn

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb utazó, az idő fontosabb az Ön számára, mint a pénz. Bár útközben nem szeretne kényszeres figyelője lenni, egy kétes óra sok jó tervet tönkretehet. Fel kell szállnia a repülőre vagy vonatra, el kell érni a dagályt, a naplementét, és az étterem foglalást is. Ha valaha ránézett az órájára utazás közben, és rájött, hogy a mutatók nem mozdultak, mióta utoljára ellenőrizte az időt, akkor tudja, hogy szüksége van egy órára, amelyre támaszkodhat. Tehát milyen tulajdonságoknak kell megfelelnie az utazók számára készült karóráknak? Mutatunk egy gyakorlati összefoglalót.

A cikk tartalma

Casio GW-7900B-1ER óra világidő funkcióval

 

GMT-vel felszerelt óra utazóknak

A GMT funkció az utazási karórák kulcsfontosságú jellemzője. Ennek a komplikációnak köszönhetően az óra legalább két időzónát tud egyszerre megjeleníteni.

GMT óra forgatható előlappal

Ez az óra egy második időzónát jelenít meg egy két irányban forgatható 24 órás előlap és egy negyedik mutató hozzáadásával, amely szilárdan az óramutatóhoz van rögzítve. Így készült már 1954-ben a Rolex GMT-Master, a jelenlegi GMT óra elődje. Színkódolt kerete külön nappali és éjszakai órákkal ma is népszerű. Az ilyen óra lehetővé teszi az idő beállítását egy második időzónában az előlap elforgatásával. A feltétel az, hogy ismernie kell annak az időzónának a megfelelő megjelölését, amelynek az idejét be szeretné állítani, vagy az aktuális időt a másik időzónában.

GMT óra fix előlappal

Ez az óra fix külső előlappal rendelkezik, belső 24 órás skálával és egy negyedik, ún. GMT mutatóval. Lehetővé teszi a második időzóna egyszerű és gyors beállítását a korona kihúzásával és a negyedik mutató megfelelő pozícióba helyezésével. A beállításhoz azonban ismernie kell a másik időzóna aktuális idejét.

GMT óra segédszámlappal

Egy másik változat egy kisebb segédszámlap, amely magának a nagy számlapnak a része. Ez lehet 12 vagy 24 órás. Gyakran két mutatóval van felszerelve, így egy külön integrált kisebb óraként működik. Nagyon áttekinthető és könnyen olvasható.

Digitális óra világidő kijelzővel

Némely digitális óra világidő funkcióval van felszerelve, amely lehetővé teszi a pontos idő megjelenítését több nagy világvárosban vagy több időzónában. A legtöbb esetben a gomb megnyomása elegendő az időmérési módból a világidő üzemmódba való átváltáshoz. Ebben az esetben nincs szüksége más információra. Az óra automatikusan szinkronizálja az egyes időzónákat a helyi idővel.

Megbízható, pontos, de megfizethető óra

Ha utazóknak választunk órát, célszerű az ár és a minőség jó kombinációjára koncentrálni. Hogy az óra ne árulja el Önt már első utazása során, azt javasoljuk, válasszon a bevált gyártók kínálatából. Pontosság és megfizethetőség szempontjából érdemes kvarc meghajtót választani. Másrészt ebben az esetben nem a legcélszerűbb luxus modellekbe fektetni. Egy rendkívül ritka és drága tárgy elvesztése vagy megsemmisítése tönkreteszi az egész utazási élményt. A kvarcórák minőségének és árának nagyon jó arányát olyan márkák kínálják, mint a Casio, a Citizen vagy a Festina.

Ütés- és vízálló óra

Egy megfelelően megválasztott utazási karórának nagyobb terhelést kell kibírnia, mint egy normál napi viseletre tervezett órának. Válasszon ütésnek és rezgésnek ellenálló modellt. Ebből a szempontból a Casio G-Shock kiadása kiváló választás. Egy utazási modell kiválasztásakor ügyeljen a vízállóságra is. Főleg ha úszni vagy búvárkodni készül az órával, legalább 100 m-es vízállóságot javasolunk. És ez még mindig nem egy búvárkodásra alkalmas óra.

Az utazási óra további hasznos funkciói

 • lumineszcencia vagy háttérvilágítás a jó olvashatóság érdekében
 • kényelmes szilikon szíj vagy fém karkötő
 • GPS
 • iránytű
 • riasztás
 • hőmérő
 
A Casio AE-1200WHB-3BVEF kimondottan utazók számára készült

 

Egy megfizethető óra tipp utazóknak: Casio Collection AE-1200WHB-3BVEF

Egy japán óra, amely tökéletesen megfelel az utazók igényeinek. A gyártó a Casio Collection AE-1200WHB-3BVEF karórát praktikus funkciók egész sorával látta el:

 • stopper
 • világ idő
 • riasztás
 • automatikus naptár
 • világítás
 • 100 m vízállóság 

 

Mivel a tisztességes minőség és a jó ár kombinációját keressük, ez az utazóknak szánt órák kevesebb mint 19 ezer forintért kapható. A pontosságot a házon belüli kvarc szerkezet garantálja. A műanyag-acél tok acél karkötővel van felszerelve, összecsukható csattal.

 

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.