Milyen az MVMT karóra és mi a titka a világraszóló sikerének?

Milyen az MVMT karóra?

Hogyan lehet stílusos és hűvös, de ugyanakkor élni a fiatalok életében rejlő lehetőségekkel? Pontosan ezt a kérdést kérdezték az MVMT divatcikkek márka alapítói, amelyek megváltoztatták az órák világát, de mindenekelőtt az úgynevezett „millenniumok” általi észlelése. Az elegáns és modern megjelenésű divat kiegészítők iránti igény nem „tönkreteheti” a fiatalok pénztárcáját, és a világ óráinak gyártói nem tudták kielégítően kielégíteni azokat.

Az MVMT karóra és az út kezdete a siker után
Az erős órás hagyományokkal rendelkező márkák óráinak kínálata, mint például a Tissot, a Citizen vagy a Seiko, szigorúan korlátozott. Az órák árcédulája gyakran túlzásba megy, és a formatervezésük elavult és ódivatú. Ezen tények határozták el magukat változtatni az MVMT márka alapítói. Ezért megkíséreltek egy elegáns, modern és minimalista órát létrehozni megfizethető áron, amely tökéletesen kielégíti a fiatal generáció divat kiegészítőkkel szemben támasztott igényeit.

Az MVMT karóra születése

Hatalmas sikere ellenére az MVMT karóra egy viszonylag fiatal márka, létrejötte 2013-ba nyúlik vissza. Az Indiegogo platformon végzett tömeg finanszírozási kampány révén jött létre, ahol az alapítók Jake Kassan és Kramer LaPlante a kezdéshez tiszteletreméltó 290 000 amerikai dollárt gyűjtöttek be.

A kedvező áron és a formatervezésen kívül, amely pontosan megfelelt a fiatalok kívánságainak, két ugyanolyan fontos tény található az MVMT órák hatalmas világméretű sikere mögött. Az első az volt, hogy az alapítók pontosan tudták, hogyan és hol lehet megtalálni és megszólítani a célcsoportjukat. A márka teljes mértékben kihasználta a közösségi hálózatokban rejlő lehetőségeket, amelyeken a mileniálisok jelentős időt töltenek. A Facebookon a szinte 3,7 millió rajongó és az 1,1 millió követő száma az Instagramon határozottan annak bizonyítéka, hogy ezek az órák a fiatalok között nagy népszerűségnek örvendenek.  A második tény az, hogy az alkotók radikálisan megváltoztak az eladási módjukat. Így az MVMT órák az első olyan világhírű óra márka, amely termékeit online közvetlenül a vásárlóinak adje el, és nem más kiskereskedők segítségével, ahogy ez az órák világában szokásos.

„Az MVMT karórák azon az egyszerű gondolaton alapulnak, hogy egy stílusos óra nem teheti tönkre a költségvetést.” Az alapítók víziója 2016-ban valósággá vált, és napfényt láttak az első MVMT logóval büszkélkedő órák. Csak érdekességként, a márka logója a „movement” angol szó rövidítése, amely fordításban mozgást jelent. Ez a szó szimbolizálja a folyamatosan mozgásban lévő dolgokat – az embereket, az időt, de a mozgó alkatrészeket is az óra belsejében.

MVMT Blacktop BT01-BB

Tok: rozsdamentes acél, A tok színe: fekete, Számla: analóg, A számlap színe: szürke, Az óra formája: kerek, Üveg: ásványi
TOP

MVMT karórák és kedvelt modell sorozatjaik
MVMT Voyager férfi karóra

Nevezetesen megemlíthetjük a férfi MVMT órák három modell sorát, amelyek az MVMT órák alapítóinak jövőképének megtestesítőjévé váltak, és amelyeket ma is gyártanak. Elsőnek mindenképpen érdemes megemlíteni az MVMT Voyager órát, amelyet a minimalista kivitel és egy tiszta, két függőleges kronográf ébresztőórával díszített számlap fémjelzi. Az alkotók megpróbálták megfelelni a különböző vásárlói követelményeknek az órák tervezésekor, ezért ezeket többféle színváltozatban és különféle szíjakkal gyártják. Például a „shark mesh” verzió, amely tökéletesen kiegészíti az óra tiszta és minimalista vonalait, nagyon népszerűvé vált.

MVMT Voyager MV01-S2

Méret: 42 mm, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 100m (felszíni úszás), Nem: férfi, Jótállás: 24 hónap
TOP

MVMT 40 Series férfi karóra

Az MVMT „40 Series” modell sorozat órái formatervezése alapvetően a lezser elegancián alapszik. Ezt jó minőségű bőr-, fém- vagy shark mesh szíj biztosítja, amelyet egy vizuálisan sokkal tradicionálisabb szám nélküli számlappal kombinálnak. Számos színárnyalatban kapható. Az MVMT MT01-BLBR óra rose gold  tokkal és barna steppelt szíjjal határozottan az egyik legstílusosabb modell. Első pillantásra a versengő órák gyártóinak sokkal értékesebb modelljeire emlékeztet, míg az ára – az eladótól függően –  35 ezer  forint körül van.

Elegáns MVMT karóra bőrszíjjal

Hodinky MVMT MT01-BLBR
https://www.mvmtwatches.com/products/rose-gold-brown-leather?variant=7713818117

MVMT Chrono férfi karóra

Az utolsó modellsor, amelyet a mai áttekintésben mutatunk be, az MVMT Chrono. Amint a modell vonal neve is sugallja, ennek az órának a legfontosabb jellemzője a három kronográfos ébresztőóra. Ezeknek az ébresztőóráknak az alapja egy tiszta, ultraminimalista számlap, amelyet egy jobb alsó sarokban található dátumjelző egészít ki. A számlap többféle színben készül, miközben választhat a tiszta fekete és szürke, illetve a kontrasztos fehér és kék között. Ahogy az MVMT óráknál szokásos, a Chrono modell sorozat esetében is különféle típusú szíjakkal készített kivitelből válogathatunk. Különösen érdekes az MVMT Chrono MC01-GML modell, amelyben a gyártók a fekete számlap, a kék és fekete kijelzők, valamint a világos bőr szíj szokatlan kombinációjára fogadtak.

Az MVMT egyik legnépszerűbb órája - a Chrono modell fekete számlappal

MVMT Chrono karóra
https://www.instagram.com/p/B5tXRiUnN1g/

Az MVMT órák világszerte sikeresek, amint azt a vállalat bevételei is mutatják, amelyek a 2016-os bevezetést követően elérték a 60 millió amerikai dollárt. Ez az alkotóknak azért is sikerült, mert nem feledkeztek meg a gyengédebb  nemről sem, amely részére számos nagyon sikeres modellcsalád jött létre, és máris határozott helyet foglalt el az MVMT órák kínálatában. Ugyanúgy mint a férfi modellek, ezek is megtartják a tipikus minimalista kivitelezést, az egyszerű és tiszta vonalakat, de mindenekelőtt az árat, ami arra késztette a nők ezreit, hogy egy megvásárolják az órát, amelyen a számlap közepén az ikonikus MVMT felirat található.

 Nehéz az MVMT női karórák egyetlen modell sorozatát kiválasztani az MVMT női karóra széles választékának fő képviselője gyanánt. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk például az MVMT Bloom modell sorozatot, amely szinte teljesen tiszta számlappal és egy kronográf ébresztőórával rendelkezik. Érdemes megemlíteni az MVMT Mod modell családot is, amely atipikus számlapjával vonzza a figyelmet. Nem egyenes, és két részből áll. Széle kissé megemelkedett, és így a számlap háromdimenziós feldolgozásának benyomását kelti.

Gyönyörű minimalista karóra az MVMT márkától

MVMT-FR01-RGP 

Semmilyen módon nem tudjuk megjósolni az MVMT márka fejlődését vagy a jövőbeni növekedési ütemét. Ugyanakkor a minimalista tendencia, amelyet az egyszerű és tiszta formák jellemeznek, folyamatosan növekszik. Ezért nincs más választásunk, mint feltételezni, hogy ez a Los Angeles-i márka egy erős vállalatként írja ne magát a történelembe, amely örökre megváltoztatta az órák világát.

LEGÚJABB CIKKEK