Ezüst digitális karóra a Casio Vintage kiadásból

Casio Vintage karóra

Nagyon kevés olyan tömegpiaci márka létezik az óraiparban, amely ilyen sikeresen tud profitálni a múltjából. Az egyik azonban határozottan a Casio márka, amely már több évtizede a Vintage kiadás retro karórával hengerli le a piacot.

A cikk tartalma:

A Casio Vintage karóra törtènetėből

A Vintage kiadás születési évének az 1974-es évet tekintik. Ebben az időszakban mutatta be a márka első digitális karóráját Casiotron néven. Az órákat, perceket és másodperceket megjelenítő LCD-kijelzővel felszerelve ez volt az első óra a történelemben, amelyet naptár funkcióval láttak el. A múlt század 70-es, 80-as és 90-es éveiben az eredeti Casio digitális karórát nem „Vintage” jelzővel illeték, de ma már e jelző alá van sorolva minden olyan retro karóra, amely a múlt sikeres modelljeit másolja. A jelenlegi kínálatból egyes modellek az eredeti modellek pontos másolatai, míg másokat a retro dizájn ihlette, de az aktuális trendek kontextusába vannak beültetve. Halhatatlanná vált az arany színű, egyszerű LCD kijelzős digitális karóra, amely dizájnját tekintve szinte megkülönböztethetetlen elődeitől. A Casio Vintage karórák jelenleg 4 fő kollekcióra oszthatók. Ide tartozik az Iconic, a Mini, a Round és az Edgy kollekció.

A Casio Vintage kiadásból származó óra kollekciók

Casio Vintage Iconic kollekció

A Vintage kiadás legfontosabb és legismertebb modelljei az Iconic kollekcióban találhatók. A kollekció legnépszerűbb modelljei közé tartozik az uniszex arany digitális karóra, a Casio Vintage A159WGEA-1EF, vagy egy másik arany modell A168WG-9EF jelöléssel. Az Iconic kollekcióban azonban nem csak az arany szín kedvelői tudnak választani. A híres elődök dizájnját lemásoló retro digitális karóra fekete és ezüst színben is kapható. Az óra számlapjának színében és a szíj kialakításában is eltérhet. Az Iconic kollekció legfrissebb tagjai közé tartozó A1000 darab is egyre népszerűbb. A tervezését különösen a hölgyek fogják értékelni, hiszen a standard arany és ezüst mellett a közkedvelt rose gold színben is kapható.

Casio Vintage Mini kollekció

A Mini kollekció különösen a hölgyek körében népszerű. Ennek fő oka az, hogy az ebből a kollekcióból származó Casio Vintage karórák más modellek eredeti retro dizájnját ötvözik a kisebb méretekkel. Az óra számlapja kerekebb, a kínálatban pedig bőr vagy shark mesh szíjjal ellátott modellek találhatók. A klasszikus arany, ezüst és fekete mellett a púderszínek kedvelt árnyalatú modelljeivel is találkozhatunk.

Ne hagyja ki: A digitális karóra és a világszerte sikeres zarándoklata

Casio Vintage Round kollekció

Ahogy már az elnevezés is sugallja, a kollekcióban található órák fő attrakciója a kerek számlap. A Round kollekcióból származó Casio Vintage karóra egyéb karórák standard látványvilágát és a jól ismert retro dizájnt ötvözi. A Casio Vintage Round karórát főként uraknak ajánljuk, elsősorban a nagyobb méretei miatt (más kollekció modelljeivel összehasonlítva).

Casio Vintage Edgy kollekció

A legnagyobb retro sztárok a Casio Vintage Edgy utolsó kollekciójában rejtőznek. Ahogy az elnevezés is sugallja, fő jellemzőjük a tok jelentősen szögletes formája a többi modellhez képest. De ez nem minden, amit a Casio Vintage Edgy kollekció kínál. A retro stílus legnagyobb rajongói minden bizonnyal értékelni fogják az A100-al kezdődő kódjelzésű órát. Ezt az ikonikus Casio F-100 modell ihlette, amelyet jól ismernek majd a Nyolcadik utas a halál film rajongói. A négyzet alakú tok mellett fémjele a számlapon elhelyezett négy funkcionális gomb is. Az elmúlt évek rajongóinak szíve táncra perdül, ha ránéznek a Casio CA-53W karórára, amely szintén a múlt híres óra modelljére utal. Konkrétan a Casio CA-50 számológépes karórára, amit Marty a Vissza a jövőbe című filmből viselt a csuklóján. A Casio Vintage Edgy kollekció keretében nem szabad megfeledkeznünk az analóg és digitális órákat ötvöző AQ-230A karóráról vagy a jellegzetes LCD kijelzővel rendelkező B650W modellekről sem.

Casio Vintage arany digitális karóra

Mivel a retro stílus óriási népszerűségre tett szert az elmúlt években, a Casio Vintage kollekció karórái nemcsak a műemlékek gyűjteményében, de az aktuális divat trendek követőinek csuklóján is megállják a helyüket. Tervezésük időtlen, amit a Casio digitális karóra  több mint 40 éves múltja is megerősít. A Casio digitális karóra előnye a kedvező ár és a precíz feldolgozás is, amely a japán óragyártókra jellemző. Ha Ön akár a retro, akár az aktuális trendek híve, legalább egy karórát a Vintage kollekcióból nem szabad hogy kihagyjon!

Ha már rendelkezik a Casio Vintage modellek egyikével, az ebből a kiadásból származó órákra vonatkozó időbeállítási kézikönyvünk minden bizonnyal segítségére lesz.> Hogyan állítsuk be az időt a Casio Vintage karórán? Áttekinthető kézikönyv képekkel.

LEGÚJABB CIKKEK