5 tipp hogyan gondozni az órát

Hogyan gondozni az órát

Egy óra elég sokat kibír, különösen, ha mindennapi használatról van szó normál körülmények között . Ha tartós órát választ, könnyen kezeli az ütéseket, a hosszabb tartózkodást kedvezőtlen körülmények között, ill. az úszást és a búvárkodást. Ennek ellenére minden óra igényel bizonyos mértékű gondozást. Bemutatjuk az 5 egyszerű alapelvet, hogyan kell gondozni óráját és biztosítani annak hosszú élettartamát. Tehát hogyan gondozni az órát?

A cikk tartalma

Az órát tartsa tisztán

Úgy tartják a tisztaság – fél egészség. Természetesen ez az órákra is igaz. Bár nem tűnhet annak, az óra normál használat során is könnyen szennyeződik. Az óra tokját és szíját az izzadság, a zsír, a nedvesség és a külső környezet különböző szennyeződései veszélyeztetik. A tisztításhoz elegendő puha rongy és egy kevés langyos víz. Ügyeljen arra, hogy találjon időt precízebb ápolásra is, amely magában foglalja az óra különféle nehezen elérhető helyeinek alaposabb tisztítását.

Tehát, ha a szívén hordja órája tökéletes ragyogását és tisztaságát, biztosítsa be a rendszeres és alapos tisztítást. Készítsen elő erre egy ecsetet vagy a legfinomabb fogkefét. Ezekkel az eszközökkel bejuthat az óra minden egyes hajlatába. Alapos tisztításkor ne felejtse el megtisztítani a szíjat és az óratokhoz kapcsolódó részeket. Ne használjon olyan eszközt, ami az órát megkarcolhatja.

Az óra, amely nem fél a sártól és a piszoktól - Casio Master of G "Mudmaster"

Vigyázzon az agresszív tisztítószerekkel és vegyszerekkel

A második pont az elsőhöz kapcsolódik. Ne használjon a tisztításhoz szappant vagy mosószert. Ezek a szerek könnyen behatolhatnak a zárt terekbe, ahol jelentős károkat okozhatnak. Ezért a tisztításnál használjon egy kevés vizet, azt is csak akkor, ha biztos benne, hogy a korona és az óra egyéb részei szorosan a helyükön vannak.

Vegyszerek használatára azonban ne csak az óra tisztításakor ügyeljen. Ha bármilyen vegyszert kászül használni, vagy összetettebb javításokba kezd (például az autó, munkahelyen vagy otthon), mindenképpen vegye le az óráját. Különböző savak, olajok és egyéb vegyszerek véglegesen károsíthatják az órát.

Őrizze meg az óra eredeti csomagolását

Hol tárolni az órát? Ha éjjelre teszi le az óráját, az éjjeliszekrényen is jól érzi magát. Ha azonban váltogatja az órákat, és úgy dönt, hogy hosszabb ideig tárolja, akkor a legjobb választás az óra eredeti csomagolása. Az eredeti doboz általában nagyon jól alkalmazható erre a célra, és az óra kellően védett lesz a portól és egyéb külső hatásoktól.

Doboz gyűjtemény Fossil órákról

Ellenőriztese a vízállóságot

Az óra vízállósági tesztjét minden esetben el kell végezni, ha az óra tokja ki volt nyitva. Tehát még egy egyszerű elemcsere után is. Vannak azonban más esetek, amikor célszerű vízállósági tesztet végezni. Ha gyakran készül az órájával úszni vagy merülni a mélybe, rendszeresen javasoljuk végrehajtani a vízállósági tesztet, még a búváróránál is. Minden óra ugyanis idővel csökkentheti a vízzel és nyomással szembeni ellenálló képességét.

Ne sajátkezűleg javítsa az óráját

Bár ez sok barkácsoló számára csábító lehet, ne próbálja meg maga javítani az óráját. Ha automata szerkezettel ellátott órája van, az egy összetett mechanizmus, amelyet megfelelő felszerelés és különösen tapasztalat nélkül nehéz megjavítani. Bármi legyen is az órája, mindig vegye fel a kapcsolatot egy szakszervizzel.

Reméljük, hogy az óra gondozására vonatkozó tippjeink összefoglalója hasznos információkat hozott Önnek, és nekik köszönhetően kedvenc óradarabjai a lehető leghosszabb ideig fognak szolgálni. Ne feledje, hogy az óra azon dolgok egyike, amelyet az emberek azonnal szemügyre vesznek És Ön bizonyára nem nem szeretné, ha elhanyagolt, piszkos vagy sérült órát látnának. Tehát viselje gondját, és ugyanolyan komolysággal bánjon vele, mint például kedvenc ékszereivel. Bármilyen árkategóriából származik az órája, mindenképpen megérdemli a megfelelő gondozást. 🙂

Címfotó: https://www.bjjee.com

LEGÚJABB CIKKEK