Invicta férfi karóra

Az Invicta márka történelméből

Az eladó hivatalos oldala: https://www.invictawatch.com/

Az Invicta márka 1911 -ben látta meg a napvilágot, és eredeti svájci márkának jelezhető. Raphael Picard alapította a svájci La Chaux-de-Fonds városban. A svájci cég középosztályú órákat kínált, és a Casio órákhoz hasonlóan jogosan „vízállónak” vagy „ütésállónak” minősítette őket.

A nyolcvanas évek elején a márka csődbe ment, az Ondis S.A. kezébe került, miközben a gyártás a francia Bielle városban folytatódott. Néhány évtizeddel később (2004) a márka tulajdonjoga amerikai kézre került, konkrétan az Invicta Watch Group alá.

Annak ellenére, hogy a modern Invicta férfi karóra amerikai cég alkotása volt, mégis büszke lehetett (és lehet is) a svájci karóra címre. A márka előszeretettel kereste a formatervezési ihletet az ultra-luxus karóra márkák modelljeiben. Ezt bizonyítják például a múltban jól ismert, átlátszó „Skeleton” típusú tokkal rendelkező órák, amelyek megalkotásában a márkát a svájci Hublot márka modelljei inspirálták.

Az Invicta karóra ma

Az Invicta márkanév alatt gyártott karórát nem lehet figyelmen kívül hagyni. A dizájnját nehéz összetéveszteni, az óra fényűző hatást kelt, és a márka tervezőit gyakran sokkal drágább márkák vizuálja inspirálja. Modelljeinek portfóliója különböző árkategóriákban mozog. Lehet találni viszonylag olcsó modelleket, amelyek ára körülbelül 50 – 70 ezer forint, valamint drágább darabokat, amelyek ára 350 – 700 ezer forint között mozog.

A márka többek között szeret együttműködni különböző személyiségekkel, sportolókkal és más ismert márkákkal. Az eredmény számos korlátozott példányszámú karóra. Megemlíthetjük például a SHAQ kiadást, amelyet Shaquille O’Neal amerikai kosárlabdázóval közösen hoztak létre, vagy a Marvel és a DC Comics képregény márkákkal való együttműködés korlátozott darabjait.

Az Invicta férfi karóra többnyire kiváló minőségű acéltokba van beültetve. Az adott modelltől függően az óra vagy svájci kvarc szerkezettel, vagy japán automata meghajtással működik. Vízállósága is változatos. Ez, ugyanúgy mint a meghajtás, a konkrét modelltől függően változik. A márka kínálatában alapkivitelben találhatók 100–200 m vízállósággal rendelkező modellek, valamint tartósabb, 500 m vízállósággal rendelkező modellek. Az óra vízállóságáról bővebben az áttekinthető táblázatunkban olvashat.

Érdekesség: Az Invicta 1932 -ben mutatta be első automata óráját, és gyártott karórákat az amerikai haditengerészet számára is.

Miért vásárolni Invicta férfi karórát?

  • még mindig svájci órának tekinthető
  • a márka számos korlátozott kollekciót kínál
  • az óra masszív és kihagyhatatlan
  • gyakran a drága márkák dizájnja ihlette őket

Az Invicta órák érdekes kollekciói:

  • Akula
  • Force
  • Gladiator
  • Russian Diver
  • Invicta x SHAQ

Egyéb férfi karóra márkák: