Fekete tűsarkú – jó kezekben, azaz jó lábakon az alkalmak sztárjává válhat

fek1
Facebook
LinkedIn

A fekete magassarkúra sokan úgy gondolnak, mint az elegancia örök megtestesítőjére. Ez nem túlzás egyébként, de kár lenne egyetlen skatulyába bezárni, mert ez akkor azt is jelentené, hogy pusztán ritka alkalmakkor kerülhetne elő a cipős szekrény mélyéről. Alábbi írásunkban egy kis stílustanácsadással próbáljuk meg kibővíteni a magassarkúról kialakult képet!

A cikk tartalma

Minden a ruhadarabokon múlik?

Ha nem is minden, de az kétségtelen, hogy a fekete magassarkú kisugárzását nagyban befolyásolhatja az a tény, hogy úgy egyébként az outfit egésze milyen stílust közvetít. Például az elegancia némileg elmosható azáltal, ha a CCC széles választékából kiszemelt modellhez laza ruhaneműk társulnak: farmernadrág, lezser felső. Így még a nagyon erőteljes alkalmi jelleg is nagyszerűen formálható, ami egyet jelent azzal, hogy ezzel az egyszerű húzással a cipő alkalmanként előkerülő lábbeliből akár mindennap hordott kiegészítővé válhat.

Ennek a trükknek köszönhetően a hétköznapok szürkesége, valamint az alapjáraton egyszerűbb, kényelmes viselet rögtön feldobható maximális sikerrel. Így indulni munkába például abszolút kifizetődő ötlet, de a kávézók hangulatához, vagy a baráti összejövetelek különleges légköréhez is teljes mértékben passzol ez a típusú összeállítás.

A másik tanács, amit főleg azoknak érdemes megfogadni, akik kellő kreatív energiával rendelkeznek: az aktuális divat diktálta stílusjegyek összemixelhetőek egymással. Kockás ruha magassarkúval, vagy éppen farmer szett tűsarkúval? Meglehet, leírva merésznek tűnnek ezek a variációk, de a való életben nagyon jól mutathatnak.

Az első példának egyébként az inverze is megvalósítható, ekkor pont, hogy a magassarkúban rejlő vadság az, ami előtérbe kerül, ehhez megéri élénk színű, extravagáns ruhákat választani, s ugyanezen elv mentén jó, ha a kiegészítők is vagányságot képviselnek. Ez nem az a fajta outfit, ami úgy nagy átlagban belefér a mindennapok forgatagába, viszont a különlegesebb alkalmakat száz százalékban feldobhatja.

Mi a helyzet a kényelemmel?

Az tehát már biztos, hogy a CCC online felületén sorakozó magassarkúk számtalan módon beleilleszthetőek a hétköznapi élet ilyen-olyan forgatagába. Vétek lenne pusztán a nívós, ünnepi eseményeken elővenni, még akkor is, ha akad, akinek viszonylag gyakoriak az életében az ilyesfajta meghívások.

Viszont nem mehetünk el megjegyzés nélkül a témában nagyon is releváns, sőt megosztó kérdéssel, ami a kényelmet járja körül. Nem titok, hogy különösen a tűsarkú kapcsán elterjedt az a nézet, hogy kicsit sem lábbarát a viselése, a benne való járásról nem is beszélve.

Nos, kár lenne tagadni, hogy a járás művészetét magassarkúban jóformán újra kell tanulni, vagy legalábbis gyakorolni mindenféleképpen elengedhetetlen. Viszont a legtöbben, akikhez tényleg passzol ez a lábbeli, hamar elsajátítják a járás mikéntjét, és onnantól kezdve semmiféle kényelmetlenséget nem jelent a cipő hordása. De ha a bizonytalanság túlságosan jelentős a vásárlás előtt, akkor a CCC üzleteiben érdemes személyesen felpróbálni azt az alternatívát, ami külsőre tökéletesnek tűnik, s helyben megtapasztalni a komfortosság fokát.

fek2

LEGÚJABB CIKKEK